Muziektuin Weesp Muziekavontuur Groep 4

In het Muziekavontuur voor groep 4 ga je op zoek naar jouw instrument. Je speelt wisselend op toetsen (piano & keyboard), gitaar/basgitaar, en percussie/drummen. Eerst op kleine instrumentjes, later in het jaar op het echte  werk: drumstel-synthesizer-piano-electrische gitaar en basgitaar. We trommelen op Djembe’s, schrijven samen een muzikaal stripverhaal en ontdekken een schat aan instrumenten en geluiden. Je leert basisvaardigheden op puls/ritme/notatie en klankbegrip. Zingen is leuk en goed voor het leren spelen van een instrument, daarom zingen we alles samen. En natuurlijk leren we al door een echte microfoon te zingen, misschien wordt jij wel de zanger of zangeres van de band!

Lessen zijn op locatie OBS Triangel op vrijdagmiddag.

Muziektuin Weesp kidsbands Groep 5-8

In de Kidsbands voor groep 5 t/m 8 begin je op het instrument dat jij graag wilt spelen. Je kunt kiezen voor piano/keyboard, elektrische gitaar, basgitaar, drummen, saxofoon en trompet*. Een combinatie daarvan kan ook. En zingen, want elke band heeft natuurlijk zangers en zangeressen nodig!  Je hoeft nog niet te kunnen spelen want je leert je instrument spelen tijdens de band repetities en alle instrumenten zijn op school aanwezig. We werken in blokken van 6 weken en voor nieuwe leerlingen de eerste les is altijd een vrijblijvende proefles om kennis te maken. Na elk blok beslis je of je door wilt gaan. Elk blok kiezen we samen de popsongs uit en treden we we met de band op. Op je school of op een podium in de buurt, bijvoorbeeld in Theater Wesopa of op koningsdag op het Grote plein.  Zo wordt je steeds beter; met je band maar ook op je instrument.

Lessen zijn op locatie OBS Triangel in Weesp (donderdagavond en vrijdagmiddag).

* je kunt meedoen op saxofoon of trompet na minimaal een half jaar instrumentale les bij een aparte saxofoon of trompet docent.

Pop Academie Weesp / Vechtstede college

De Pop Academie  gaat door waar de Muziektuin ophoudt. Je speelt wekelijks zelf gekozen/geschreven songs in jouw band op el. gitaar – bass – piano/synthesizer –  vocals – drums/electronic drumpads – sax/trompet. Je leert hoe een goede song in elkaar steekt en hoe je deze zelf schrijft, arrangeert en uitvoert.  Je maakt kennis met gitaar en zang effecten, electronic drums en synthesizer/keyboard geluiden en hoe deze toe te passen in een band. Als band en op vocals werk je aan de performance en live presentatie op het podium door zoveel mogelijk op te treden.  Op de Pop Academie locatie Vechtstede (alleen voor Vechtstede leerlingen) zijn ook singer songwriting en DJ/productie projecten.

Pop Academie Weesp,  locatie OBS Triangel (donderdagavond)

Pop Academie Weesp/Vechtstede,  locatie Vechtstede College (donderdagmiddag)

extra lessen waarin je beter leert zingen en/of spelen

Aansluitend op de bandlessen van de Muziektuin en de Pop Academie Weesp / Vechtstede zijn er verdiepende extra lessen. Wil jij verder werken aan je instrumentale vaardigheden en je verdiepen in diverse speel technieken? Dan zijn de instrumentale / zang workshops iets voor jou. Je kunt kiezen voor:

elektrisch gitaar / basgitaar  akkoorden – melodie & toonladders- soleren – spelen met effecten

drums grooves – spelen van fills – ritme oefeningen  – elektronische drumpads        

toetsen speeltechniek – akkoorden leren lezen en spelen – toonladders – sounds

zang op toon zingen / solfège – bereik vergroten – meerstemmig leren zingen        

muziektheorie (pop) akkoordenleer – toonladders en soorten – vorm – maatsoorten – notatie

Er wordt op maat gewerkt in de gebruikelijke blokjes van 6 weken. Afhankelijk van aanmeldingen en wensen werken we individueel, in duo of in een (klein) groepje. Na je aanmelding maken we een afspraak voor vrijblijvende intake/proefles, daarna beslis je of je doorgaat.

extra lessen waarin je zelf dingen maakt

Ben je  geïnteresseerd in het zelf maken van muziek, het maken van eigen sounds en grooves op de computer? Dan zijn onze creatieve workshops op zijn plek. Je kunt kiezen voor:

Sing & Songwriting tekst schrijven – akkoorden – melodieën – zingen van songs met gitaar / piano

DJ & productie (muziek maken op de computer  leren werken met muziek software (ableton) – beats en geluiden maken

Er wordt op maat gewerkt in de gebruikelijke blokjes van 6 weken. Afhankelijk van aanmeldingen en wensen werken we individueel, in duo of in een (klein) groepje. Na je aanmelding maken we een afspraak voor vrijblijvende intake/proefles, daarna beslis je of je doorgaat.

volwassenen

Voor ouders die het muziek maken weer willen oppikken zijn er ouderbands! Vroeger gespeeld of gezongen en wil je graag weer muziek maken en optreden? Dan is deze ouderband wellicht iets voor jou! Er is plek voor gitaar – basgitaar – piano/keyboards-saxofoon-trompet, zang en percussie. Wekelijkse repetities in blokken van 6 weken op de donderdagavond op locatie OBS Triangel.