kidsbands

Kinder popbands vanaf groep 4 op de basisschool

Gelijk samenspelen in een echte popband!

je kunt spelen op (el) gitaar – basgitaar – zingen – drums – piano/keyboard – trompet /saxofoon

je kunt gelijk beginnen: geen ervaring nodig, je leert je instrument spelen direct in de band*

lessen zijn op maandagmiddag, donderdagavond en vrijdagmiddag

locaties OBS De Triangel en theater Wesopa

wekelijkse lessen in blokjes van 6 weken

1e les is altijd vrijblijvend en je beslist na elk blokje of je doorgaat!

* je kunt meedoen op saxofoon of trompet na minimaal een half jaar instrumentale les bij een aparte saxofoon of trompet docent.

jongerenbands

Bij de jongerenbands ontwikkel je je verder als muzikant

Je speelt in je eigen band en werkt aan het spelen van covers in jouw stijl en eigen werk.

Je leert hoe je een profiel creëert en hoe je je profiel en songs released op diverse media.

Extra ondersteunende lesmogelijkheden op piano/gitaar & zang (singer songwriting), tekstschrijven, muziekproductie op de labtop, leren omgaan met diverse muzieksoftware als Ableton, Logic, Bandlab

Veel optredens

Doorgroei mogelijkheden naar de vakopleiding

Lessen op donderdagmiddag en avond.

Samenwerking met Vechstede College, extra voordeel en onderdeel van kunst & cultuur curriculum.

Extra instrument zang lessen

Gitaar – bass – drums – piano/key’s – zang

Voor de bandlessen heb je geen instrument nodig en hoef je niet te oefenen. Voor gemotiveerde leerlingen die meer willen leren op hun instrument zijn er aanvullende instrument en zanglessen. Op basis van de liedjes in de band en met lesboeken en/of instructievideo’s leer je meer over de techniek om je instrument te bespelen, akkoorden en noten lezen en algemene muzikale vaardigheden.

elektrisch gitaar / basgitaar  les

akkoorden – melodie & toonladders- soleren – spelen met effecten

drumlessen

grooves – leren spelen van fills – ritme ontwikkeling  – elektronische drumpads        

piano / keyboard lessen

speeltechniek – akkoorden leren lezen en spelen – toonladders – sounds

zang lessen/vocal coaching

techniek – intoneren – bereik vergroten – meerstemmig leren zingen  

Productie & Elektronische Muziek (EDM)

Muziek maken met muzieksoftware en synths.

Als je muziek maakt krijg je ook te maken met de mogelijkheden van  de computer en muzieksoftware. Je noemt dit productie en/of EDM.  Op de computer kun je  muziek produceren  door songs of beats te maken met elektronische instrumenten en synths. Je kunt ook instrumenten en zang opnemen of zelfs een hele band met microfoons. Na het opnemen kun je je muziek bewerken met effecten en mixen om je songs klaar te maken om te publiceren, bv op soundcoud of spotify. Of je gebruikt je opnames als backing track bij je live optredens; hiermee wordt je performance professioneler.  Alle DJ’s en muzikanten maken gebruik van muzieksoftware om muziek te maken. Bij de productielessen leer je wat de mogelijkheden zijn en hoe je dit moet doen.

Er wordt op maat gewerkt in de gebruikelijke blokjes van 6 weken. Afhankelijk van aanmeldingen en wensen werken we individueel, in duo of in een (klein) groepje. Na je aanmelding maken we een afspraak voor vrijblijvende intake/proefles, daarna beslis je of je doorgaat.

Talent op maat

Talent op maat: een speciaal voor jou samengesteld programma

Je bent super gemotiveerd en wilt graag meer met muziek doen. Naast je band en instrumentlessen wil je je verdiepen op andere instrumenten, productie, zelf muziek maken en schrijven. Of je wilt je verdiepen in een bepaalde stijl.  Bij het Talent traject op maat begeleiden we je persoonlijk.  Samen met de coaches stel je een programma van lessen samen die aansluit op jouw leerbehoefte. Dit doen we door samen een ontwikkelplan op te stellen. Aan de hand van een intake bekijken we op 5 verschillende punten (domeinen) waar je al goed in bent en waar je je meer op kunt ontwikkelen. We zoeken naar geschikte lessen en coaches, binnen en buiten de Muziektuin|Pop Academie Weesp. Daarvoor werken we samen met het Vechtstede college, de Muziekschool Amsterdam en het conservatorium van Amsterdam.

Je kunt deelnemen aan het talent traject vanaf groep 6 van de basisschool. Interesse? Meld je aan voor een intake gesprek!